Novi Statut HILS-a

Datum: 23.10.2015
Kategorija: Osnovna

Na Skupštini koja je održana 28.9.2015. usvojen je novi Statut Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu.

Statut

Skupština Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu

Datum: 23.09.2015
Kategorija: Osnovna

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu poziva sve članove na Skupštinu koja će se održati u ponedjeljak 28.9.2015. u 11:00 sati u dvorani 2 Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13, Osijek.

Materijali za Skupštinu:

Financijski izvještaj 2014.pdf
HILS Statut 2015.pdf
Izvještaj o radu HILS-a od 1.1.2014. do 15.9.2015..pdf
Skupština 2015 - Dnevni red.pdf
Skupština 2015 - Poziv.pdf

Započela provedba projekta Politeia Đakovo

Datum: 15.07.2015
Kategorije: Osnovna, Politeia Đakovo

HILS je 16.6.2015. s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisao ugovor o financijskoj podršci za projekt Politeia Đakovo koji je odobren na natječaju „Demokratizacija i ljudska prava“ raspisan u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine norveške.

Više o EGP/Norveškim fondovima pogledajte na poveznici http://eea-ngo-croatia.hr/

Ukupna vrijednost projekta je 273.338,50 kn, a vrijeme provedbe je do 15. lipnja 2016. godine.

HILS će projekt provoditi u suradnji s partnerima:

Grad Đakovo

Centar za razvoj i prosperitet (CRP)

Udruga za mlade Đakovo (UM)

Projekt je nastao iz potrebe se kod OCD-a podigne svijest o važnosti sudjelovanja, te da ih se educira o procedurama sudjelovanja i zagovaranja u skladu s demokratskim vrijednostima i postojećim pravnim okvirom, te da se lokalnoj samoupravu pruži potpora u uspostavljanju sustavnog modela suradnje s OCD-ima.

Glavne aktivnost projekta su motivacijski sastanci s udrugama, edukacija udruga, javne konzultacije i kreiranje i ažuriranje web portala koji će služiti dodatnom uključivanju građana. Provedba aktivnosti rezultirat će postizanjem specifičnog cilja projekta: Razviti održivi model zagovaranja i sudjelovanja OCD-a i drugih relevantnih dionika u donošenju i praćenju javnih politika na lokalnoj razini.

Sažetak projekta na hrvatskom jeziku pogledajte ovdje.

Sažetak projekta na engleskom jeziku pogledajte ovdje.

Pozivamo Vas na dane otvorenih vrata udruga

Datum: 27.05.2015
Kategorija: Osnovna

HILS u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2015. koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, otvara svoja vrata i poziva građane zainteresirane za naš rad da posjete naš ured na adresi Trg Sv. Trojstva 3 (zgrada Rektorata Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku) dana 28. svibnja 2015. od 10,00 do 13,00 sati.

U 2015. godini koja se širom Europe obilježava kao Europska godina razvoja, Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koje udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Posjetiteljima ćemo predstaviti djelatnosti udruge, projekte koje provodimo (iz područja demokratizacije, građanskog sudjelovanja, jačanja kapaciteta JLS, održivog razvoja, informiranja o EU i sl.) besplatnu internetsku knjižnicu, savjetovanje JLS, program samofinanciranja, mogućnost volontiranja i dr.

Više o Danima otvorenih vrata udruga 2015. te o ostalim uključenim udrugama možete saznati na sljedećoj poveznici: http://www.daniudruga.hr/.

Godišnji izvještaj o radu

Datum: 21.05.2015
Kategorija: Osnovna
Objavljen je godišnji izvještaj o radu za 2014. godinu. Možete ga pogledati OVDJE.

Sretan Božić i uspješna nova godina!

Datum: 23.12.2014
Kategorija: Osnovna

HILS na platformi ZaDobroBit/GivenGain

Datum: 23.12.2014
Kategorija: Osnovna

Kako bismo osnažili djelovanje udruge i samim time pružali bolju i kvalitetniju uslugu, Hrvatski institut za lokalnu samoupravu započinje sa korištenjem ZaDobroBit/GivenGain platforme.

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu financira svoje djelovanje uglavnom putem natječaja te pružanjem usluga savjetovanja, izdavaštvom i sl. no ovim putem pozivamo i pojedince/ke te organizacije koji dijele našu viziju i podržavaju našu misiju te žele potpomoći naš rad da postanu donatori/ce i/ili aktivisti/ce.

Donator/ica i/ili aktivist/ica možete postati na sljedeći način:

1) podržavajući direktno projekt/kampanju http://www.givengain.com/cause/5522/projects/15295/ na ZaDobroBit/GivenGain platformi (za doniranje nije nužno da imate otvoren profil na platformi)
2) podržavajući neku od akcija članova/ica HILS-ovog tima ili pak naših drugih aktivista, te uplatom iznosa koji možete/želite odvojiti.

Radujemo se budućoj suradnji i zajedničkom stvaranju promjena.

Pozivamo Vas na dane otvorenih vrata udruga

Datum: 03.06.2014
Kategorija: Osnovna

HILS u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2014. koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, otvara svoja vrata i poziva građane zainteresirane za naš rad da posjete naš ured na adresi Trg Sv. Trojstva 3 (zgrada Rektorata Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku) dana 5. lipnja 2014. od 10,00 do 12,00 sati.

Cilj Dana otvorenih vrata udruga 2014. je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga ?nanciranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Posjetiteljima ćemo predstaviti djelatnosti udruge, projekte koje provodimo (iz područja demokratizacije, građanskog sudjelovanja, jačanja kapaciteta JLS, održivog razvoja, informiranja o EU i sl.) besplatnu internetsku knjižnicu, savjetovanje JLS, program samofinanciranja, mogućnost volontiranja i dr.

Više o Danima otvorenih vrata udruga 2014. te o ostalim uključenim udrugama možete saznati na sljedećoj poveznici: http://www2.daniudruga.hr/#dov2014

Održane radionice lokalnog planiranja obrazovanja za razvoj

Datum: 28.02.2014
Kategorije: Osnovna, DEAR student

U okviru projekta DEAR student, u Osijeku su 26. i 27.02.2014. održane radionice s ciljem razrade lokalnog planiranja obrazovanja za razvoj. Na radionicama su sudjelovali predstavnici Lokalne akcijske grupe Karašica kojima su predstavljeni koncept DEAR, ciljevi i očekivani rezultati projekta DEAR student. Sudionicima je predstavljen i Pojmovnik izrađen u okviru projekta.

Predstavnici LAG-a su predstavili svoja dostignuća u održivom razvoju. Raspravljali smo o važnim pitanjima primjene DEAR-a u okviru aktivnosti LAG-a i javnih politika jedinica lokalne samouprave; na koji se način može uključiti DEAR u strategiju LAG-a i u javne politike jedinica lokalne samouprave. Načinjen je nacrt plana primjene DEAR-a koji će predstavnici LAG-a detaljnije razraditi predstaviti članovima LAG-a.

Pojmovnik o održivom razvoju (DEAR)

Datum: 13.02.2014
Kategorije: Osnovna, DEAR student

U okviru projekta DEAR student, izrađen je Pojmovnik o održivom razvoju (DEAR-u). Podnaslov Pojmovnika je: Kako povećati uključenost lokalne samouprave u promicanje procesa lokalnog održivog razvoja kroz decentralizirane javne politike i provedbu aktivnosti DEAR-a (Obrazovanje i podizanje svijesti o održivom razvoju). Koristit će se osobito u radionicama za razradu lokalnog planiranja obrazovanja za razvoj na kojima će sudjelovati predstavnici LAG-ova, kao subjekta koji umrežava sva tri sektora.

Pojmovnik možete preuzeti OVDJE.

<   123 ... 567   >