Poziv na iskaz interesa za radna mjesta Voditelj/ica projekta, Asistent/ica na projektu i Administrator/ica

Datum: 24.06.2011
Kategorija: Osnovna
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu zapocinje s provedbom projekta Utvrdivanje jednakosti (Equality scan) u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom. Projekt financira Europska unija u okviru programa bespovratnih sredstava IPA 2008.

Za potrebe projekta cemo zaposliti 3 nova djelatnika na odredeno vrijeme.

Pozivamo Vas da nam pošaljete iskaz interesa za sljedeca radna mjesta:

1. Voditelj/ica projekta
2. Asistent/ica na projektu
3. Administrator/ica


Sve potrebne informacije o poslu, nacinu i roku prijave možete pronaci na sljedecim linkovima:
Administrator-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Administrator-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc
Asistent-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Asistent-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc
Voditelj-ica - Poziv na iskaz interesa.doc
Voditelj-ica - Projektni uvjeti i opseg usluga.doc

Mentorstva u sklopu projekta Šalter prvih poslova

Datum: 06.06.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova
U sklopu projekta „Šalter prvih poslova“, HILS organizira obuku kroz pet modula za mlade osobe s invaliditetom s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, usmjerenu na stjecanje novih znanja i vještina. Svrha obuke je osposobljavanje sudionika za obavljanje tih poslova i bolje pozicioniranje na tržištu rada ili samozapošljavanje. Obuka se održava u Tehničkom učilištu u Vinkovcima kroz lipanj i srpanj. Moduli od kojih se obuka sastoji su: grafički dizajn, upravljanje projektnim ciklusom, internetski marketing, istraživanje/anketiranje i odnosi s javnošću.

Edukacije u sklopu projekta „Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju“

Datum: 06.06.2011
Kategorije: Inicijativa za ruralni razvoj (LEADER), Osnovna

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu održao je niz edukacija vezanih na projekt „Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju“ u razdoblju od travnja do lipnja 2011. godine. Svrha projekta je razvoj i jačanje ruralnih područja osnivanjem i umrežavanjem postojećih lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova), te potpora drugim inicijativama aktivnog uključivanja građana u život njihove zajednice. Održane su edukacije u Vrpolju (04.04.), Đakovu (13.04.), Virovitici (28.04.), Vukovaru (11.05. i 08.06.) i Sisku (02.06.). Teme edukacija bile su: osnivanje LAG-ova i njihova struktura prema LEADER načelima, postupak osnivanja LAG-ova prema primjeru osnivanja LAG-a „Karašica“, važnost LAG-ova za regionalni razvoj i njihovo funkcioniranje u kontekstu ruralne politike EU, metodologija izrade razvojne strategije LAG područja i ostale srodne teme.

Održano interaktivno predavanje namijenjeno animiranju mladih s invaliditetom za samozastupanje

Datum: 30.05.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

Nakon edukacija o samozastupanju za mlade s invaliditetom, u svibnju je u Ladimirevcima u sklopu projekta U svoje ime održano interaktivno predavanje o konceptu Info-Rur mreže, njezinom djelovanju, mogućnostima za mlade s invaliditetom kroz djelovanje u Info-Rur mreži. Na predavanju su sudjelovali i predstavnici klubova mladih koji su dio Info-rur mreže. Korisnici su animirani na uključivanje u rad njima najbliže udruge.

Održane edukacije o samozastupanju za mlade s invaliditetom

Datum: 30.05.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

U suradnji s Udrugom „Preokret“, HILS je proveo edukacije o samozastupanju za mlade osobe s invaliditetom. Edukacije su održane u travnju i svibnju u Osijeku i Vinkovcima. Sudionici su upoznati s modelima samozastupanja, zagovaranja i kreiranja javnih politika. Edukacije su održane u okviru projekta U svoje ime koji sufinanciraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Europska unija.

Održani poduzetnički treninzi

Datum: 16.05.2011
Kategorije: Osnovna, Šalter prvih poslova

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu je, kao nositelj projekta Šalter prvih poslova, u suradnji s Udrugom „Preokret“, Vukovarsko-srijemskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom Vukovar organizirao održavanje poduzetničkih treninga za osobe s invaliditetom. Treninzi su, u trajanju od tri dana, održani tijekom svibnja u Vinkovcima. Sudionicima su prezentirane informacije o poduzetništvu, zakonskim okvirima poduzetništva, pretvaranju ideje u posao, samozapošljavanju i sl. kako bi bili bolje osposobljeni za eventualno pokretanje vlastitog posla ili pružanje usluga unutar Udruge „Preokret“.

Održani info-štandovi

Datum: 08.04.2011
Kategorije: Osnovna, U svoje ime!

U suradnji s Udrugom „Preokret“, HILS je, kao nositelj projekta „U svoje ime“ koji sufinaciraju Europska komisija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, organizirao postavljanje info-štandova u Osijeku i Vukovaru. U ožujku i travnju na info-štandovima su podijeljene publikacije zainteresiranima, pušten je promotivni film i građani su informirani o aktivnostima i projektima koji se provode. Osnovni cilj je bio upoznati mlade s invaliditetom s njihovim pravima i mogućnostima, animirati ih na sudjelovanje u projektu te senzibilizirati javnost.

Čestitka

Datum: 24.12.2010
Kategorija: Osnovna
Cestit Božic i blagoslovljena nova 2011. godina.

Održane edukacije za mlade s invaliditetom u sklopu projekta "Ovo zvuči ok"

Datum: 01.10.2010
Kategorija: Osnovna


HILS je u sklopu projekta "Ovo zvuci ok" koji financijski podupire Osjecko-baranjska županija održao edukacije za mlade osobe s invaliditetom. Sudionici su na motivacijsko-edukacijskim radionicama ucili o projektnom ciklusu, nacinima i mogucnostima namicanja sredstava, partnerstvu i umrežavanju i sl. cime su osnaženi za ucinkovitije djelovanje u društvu na podrucju ostvarenja vlastitih prava i interesa.

Info-bilten o mjesnoj samoupravi

Datum: 01.10.2010
Kategorija: Osnovna
Hrvatski institut za lokalnu samoupravu je u sklopu projekta „Prva postaja demokracije“, koji financijski podupire Grad Osijek, izradio info-bilten o mjesnoj samoupravi. Cilj projekta je pridonijeti povecanju informiranosti gradana o mjesnoj samoupravi, a time i intenzivnijem i kvalitetnijem sudjelovanju gradana u mjesnoj samoupravi. Info-bilten možete pogledati ovdje: Info-bilten o mjesnoj samoupravi
<   123 ... 567   >